SPIT – prilika da testirate mašine u radu

Manifestacija koja je privukla više nego ikada do sada posetilaca, 13. po redu SPIT, okupila je oko 30 firmi, a izloženo je oko 110 mašina. Traktori, kombajni, kao i priključne mašine na usluzi su poljoprivrednicima, koji žele da ih isprobaju.

“Ova manifestacija je prilika da sednete u pogonske mašine, da provozate i vidite da li vam odgovaraju, kao i vučne mašine, koje možete da testirate. Ove godine ćemo imati i radionicu podešavanja plugova, kako bismo ukazali zainteresovanima na kvalitet oranja, ali i potrošnju goriva, jer nije svejedno koliko se troši”, kaže organizator Vojislav Malešev.

Ispod teksta u foto galeriji pogledajte deo atmosfere sa ovogodišnjeg SPIT-a!

Terminator privukao pažnju

Ističe da je prezadovoljan posetom, ali i ponudom, koja je ove godine namenjena i malim i velikim proizvođačima, kao i onima koji obrađuju i više desetina hiljada hektara. Prisutan je i najmoćniji ruski traktor Kirovec, koga nazivaju terminatorom, a koji je itekako privukao pažnju.

“Ruska mehanizacija sve je prisutnija na našem tržištu, što pozdravljam”, dodaje Malešev.

Kirovec spreman za prikaz u radu

Titan Machinery predstavlja novi model

Svoje mašine predstavio je, između ostalih, Titan Machinery.

“Izloženo je 10 mašina, a u radu su prikazana dva traktora sa dve priključne mašine. Posebnu pažnju skrećemo na novi model traktora Case Optum CVX 273 konjskih snaga, kao i na nove serije kombajna 140 i 240”, ističe Dejan Bolozan.

Prvi put zajedno ministar i sekretar

Aleksandar Čepurin, Vuk Radojević, Branislav Nedimović i Vojislav Malešev (Foto: Vlada Vojvodine)

Osim mehanizatora, na parceli između Kaća i Budisave prisutne su i dve banke, osiguravajuća kuća, dobavljači repro materijala, inputa, Poljoprivredna stručna služba Tamiš, a prvi put su zajedno u poseti bili ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i sekretar Vuk Radojević, a specijalan gost bio je ambasador ruske federacije Aleksandar Čepurin.

Foto: Verica Matić

Izvor:     www.agroklub.rs   Autorka Aleksandra Kekić


Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*