Poljoprivrednici bez obaveze obnove registracije gazdinstva

Setva nekad

Poljoprivrednici bez obaveze obnove registracije gazdinstva u 2017. i 2018. godini.

Poljoprivredni proizvođači više nemaju obavezu obnove registracije gazdinstava u 2017. i 2018. godini, navodi se u obaveštenju Uprave za agrarna plaćanja.

Ako nije došlo do promene podataka upisanih u okviru njihovog gazdinstva, poljoprivrednici već upisani u Registar, nemaju obavezu obnove registracije i podnošenja propisanih obrazaca.

Ukoliko do promene dođe, dužni su da izmenjene podatke dostave nadležnoj područnoj filijali Uprave za trezor Ministarstva finansija i to u roku od 30 dana od dana nastanka promene.

Poljoprivrednici koji se u Registar poljoprivrednih gazdinstava upisuju prvi put mogu to učiniti tokom cele godine kod područne filijale Uprave za trezor. Svi podjednako ostvaruju pravo na podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine se odlučilo na ovaj korak kako bi poljoprivrednicima olakšali put do ostvarivanja subvencija kroz smanjenje nepotrebne birokratije.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja na brojeve: 011/3020-100 ili 011/3020-101, Infocentra Ministarstva na bojeve 011/2607-960 i 011/2607961, kao i na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Izvor:  www.poljosfera.rs

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*