Nije teško primetiti da u želji promovisanja poljoprivrede, želimo pomoći ovoj grani privređivanja. Jedni od mnogih, ali očigledno ne dovoljno potrebnih za uspeh naše istorijski gledano naj i još jednom naj značajnije proizvodnje. Uspeh ili neuspeh naše poljoprivrede neću mnogo komentarisati ali štrajkovi poljoprivrednika i komentari sa pijace u mnogome govore. Istorja se okreće prošlosti a mi budućnosti. Mislimo da i u budućnosti poljoprivreda ima perspektivu i treba da ima bitnu poziciju u društvu. Možda ova konstatacija nije značajna, možda se neko pita šta znači “poljoprivreda ima perspektivu” i “bitnu poziciju” ali treba imati u vidu gde putuje ovaj svet i ovo društvo.

Veštačka hrana i gentske modifikacije su svakako mogućnosti koje treba imati na umu. Borba za veštačku hranu, meso iz epruvete i ostale varijante plodova ljudskog napretka jesu plodovi ljudskog uma, ali ne i poljoprivrede. Imajući u vidu učiteljicu istorju i čoveka uopšte, borba za dobrobit čoveka će biti teška.

Zato, kako zagovornici udruživanja poljoprivrednika ukazuju na prednosti istog, tako i mi sugerišemo udruživanje na bazi ciljeva koje ovde promovišemo. Ako promovišemo udruživanje poljoprivrednika, ako promovišemo zdravstveno bezbednu hranu i zdrav život, onda nema razloga da se ne udružimo i mi koji to promovišemo. Spremni smo za saradnju u ostvarenju takve poljoprivrede. I iz tih razloga pozivamo sve one koji imaju takve ciljeve da pomognemo jedni drugima i zajedno utičemo na njihovo ostvarenje.

Hvala na odvojenom vremenu!  Gordana Mladić i Dragan Rusov