Nirvana – među 10 najboljih rakija na svetu

Nirvana je redestilovana rakija od kruške viljamovke. Stopostotna sirovina je domaća kruška sorte Williams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima, kristalno providne boje, jačine alkohola 40,0% vol.

Rakija Nirvana destilerije Zarić osvojila je veliku zlatnu medalju na takmičenju „Concours Mondial de Bruxelles Spirits Selection“ i nalazi se među 10 najboljih rakija. Priznanje je dodeljeno u konkurenciji 1.400 žestokih pića iz 84 zemlje sveta, koja su se u Briselu od 30 oktobra do 1. novembra borila za srebrnu, zlatnu i veliku zlatnu medalju.

Nirvana je redestilovana rakija od kruške viljamovke, sorte villiams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima, kristalno providne boje, jačine alkohola 40,0% vol.

Kako ispeći kvalitetnu voćnu domaću rakiju

Kako se ističe na sajtu destilerije Zarić, ova rakije je neagresivna, već nežna i suptilna na mirisu i ukusu, zadovoljava sva vaša čula i „pravi je pojam za osećaj kada je konzumirate“.

Na temeljima destilerije „Povlen“

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“ u kosjerićkom kraju, čija je davna slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić.

„Rešeni, pre svega, da na najbolji način iskoristimo potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije rakije, punom parom smo radili na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim tim povećali i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje“, ističu iz ove destilerije uz napomenu da će se godišnje proizvoditi oko milion litara rakije od različitog voća sa našeg podneblja.

Autorka

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*