Mladi poljoprivrednici Srbije

Novom izmenom pravilnika može više mladih da konkuriše. Na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede postavljen je juče pravilnik o izmenama Pravilnika o podsticajima programa za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područijima kroz podršku mladim poljoprivrednicima.

Novom izmenom pravilnika obrisana je fraza ‘odnosno član’ u članu 6, tačka 1 gde lice koje je bilo član nekog gazdinstva nije moglo da konkuriše. Izmenjen pravilnik je već stupio na snagu. To praktično znači da oni mladi poljoprivrednici koji su bili ranije članovi gazdinstva svojih roditelja ili šire porodice, mogu da osnuju svoje gazdinstvo i konkurišu za subvencije, što prethodnim Pravilnikom nije bio slučaj. 
Konkurs za mlade poljoprivrednike objavljen je sredinom prošlog meseca i trajaće do kraja godine. Prvi put, 2017. godine kada je objavljen pravilnik namenjen mladima u agraru, konkurisalo je oko 700 zainteresovanih, prošle godine oko 1300, dok se ove godine očekuje rekordan broj prijava.

MPS su već predali dvadesetak zahteva ministarstvu i pružaju svim zainteresovanim mladim poljoprivrednicima sve neophodne informacije oko konkursa.

Postanite i vi član našeg udruženja! Klikom na link popunite pristupnicu i budite deo najvećeg i najorganizovanijeg udruženja u zemlji!

https://forms.gle/3EAqwwYLWwm9EExq5

#MPS #POMOC #PODRSKA #SIGURNOST

Izvor: FB profil DOBRA ZEMLJA

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*