Malinari hoće sastanak sa Vučićem i Brnabićevom

Na današnjem sastanku sa ministrima poljoprivrede i trgovine Srbije Branislavom Nedimovićem i Rasimom Ljajićem proizvođači malina zatražili su sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Kako kažu malinari, tema tog sastanka bilo bi rešavanje problema nastalih zbog niske otkupne cene maline.

Malinari: Realna cena maline 200 din/kg

Kako prenosi Blic, proizvođači malina su još jednom zatražili da nadležne institucije i država pokažu da su “jači od monopola i kriminala”. Predsednik “Asocijacije malinara Srbije” Dobrivoje Radović istakao je da proizvođači zahtevaju da se tržište otvori, umesto da njime neko diriguje. Prema njegovoj i oceni drugih proizvođača realna cena maline bi trebalo da bude oko 200 din/kg.

Tenzije se malo smirile

Ministar Branislav Nedimović je nakon ovog sastanka rekao da je veći optimista kada je reč o pronalaženju rešenja nego što je bio posle prethodnih susreta sa proizvođačima i hladnjačarima. On je dodao da se sada nije razgovaralo tonom kojim se pričalo ranije.

Nedimović: Cenu maline određuje tržište

Nedimović je obećao da će preneti molbe proizvođača predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić u cilju razvoja i opstanka malinarstva. On je takođe napomenuo da će biti provereni svi navodi koji su izneseni na sastanku jer nadležne institucije na to obavezuje vrednost izvoza malina od 270 miliona evra. Ministar poljoprivrede je na kraju napomenuo da tržište određuje cenu maline, dodavši da nadležne institucije treba da spreče eventualne poremećaje na njemu.

Izvor: www.agroklub.rs    Autor Marinko Tica         Foto: Coleour / Pixabay

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*