Kako uspevaju pšenica, kukuruz, tritikala i ječmeni BC hibridi u Sremu

Krajem maja, ekipa BC hibrida prokrstarila je Sremom obilazeći  poljoprivrednike, kako bi se na licu mesta uverila u stanje useva.

 

Direktor inđijske zemljoradničke zadruge Miloš Božić informisao nas je da je sorta pšenice „Anica“ u dobrom stanju, s obzirom da je tokom proleća u Inđiji i okolini i te kako nedostajalo padavina.

psenica-bc-anica

Pšenica „Anica“ se pokazala kao radno i vrlo zahvalna, te je pomenutu sorta najzastupljenija pšenica na parcelama ZZ „Inđija“.

 

Više o BC hibridima pšenice, kukuruza i ječma pročitajte ovde.

 

bc hibridi 2

 

Solidan rod očekuje i Sreta Jovanović, poljoprivrednik iz sremačkog sela Belegiša. On je na svojoj oglednoj njivi posejao pšenice iz BC palete. Tako na ovoj njivi uspešno rastu „Anica“, „Darija“ , „Opsesija“ i „Ljepotica“, kao i ječmovi hibridi „Srećko“, „Bosut“ i tritikala „Goran“, koji nesumnjivo ima najbolji genetski potencijal na ovim prostorima.

bc srecko

bc bosut

Na licu mesta se videla njegova otpornost na poleganje.

Najbolji kukuruz u ranom stadijumu nicanja u ataru mačvanskog sela Drenovca je BC 525, na parceli tamošnjeg poljoprivrednika Milenka Makevića. Ovaj usev je toliko bio bolji od ostalih da je ovekovečen i snimcima iz drona.

dron-iznad-zasada-kukuruz-bc-525

bc 525

Pomenuti proizvođač zasejao je pšenicu „Opsesija“, koju kasnije ne prodaje nego melje. Naime, Makević se ozbiljno bavi uzgojem svinja i pomenuto žito se pokazalo kao vrlo zahvalna stočna hrana.

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*