Hrana iz Vojvodine putuje na veliki sajam u Moskvi

Ovogodišnji međunarodni sajam hrane i pića World Food Moscowugostiće na zajedničkom štandu i proizvode iz Vojvodine.

Pod pokroviteljstvom Pokrаjinske vlаde i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV), svoje proizvodne programe predstaviće deset kompanija iz Pokrajine, koje će u periodu od 24. do 27. septembra pokušati da uspostave nove poslovne kontakte i plasiraju robu na nova tržišta.

World Food Moscow je vodeći međunarodni sajam iz oblasti hrane i pića na tržištu Rusije i u regionu Zajednice Nezavisnih Država, na kojem se proizvodi iz Srbije predstavljaju već tradicionalno.

Ovoga puta, međutim, zahvaljujući Sporazumu o zajedničkom nastupu na sajmovima * (novembar 2017.), zajedno će se predstaviti vojvođanske kompanije Copa, Apple World, JSO, Hladnjača Voćko, Patewski, Macval Теа, Pollino Agrar, Lučić Group, Sweet Charry Lady, kao i Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Pored zajedničkog štanda, svi izlagači predstavljeni su u zajedničkoj brošuri na engleskom i ruskom jeziku, kao i u zajedničkom promotivnom filmu.

Ovaj moskovski sajam postoji već više od 20 godina i održava se na preko 58.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora Crocus Expo.

Prethodne godine posetilo ga je gotovo 40 hiljada posetilaca iz 98 zemalja, a svoje proizvodne programe predstavilo je više od 1.560 izlagača iz 65 zemalja sveta.

*Sporаzum o zаjedničkom nаstupu nа međunаrodnim sаjmovimа je 30. novembrа 2017. potpisаn između Pokrаjinske vlаde, Rаzvojne аgencije Vojvodine, grаdovа Novi Sаd, Suboticа, Zrenjаnin, Pаnčevo, Sombor, Sremskа Mitrovicа, Vršаc, Kikindа, Pećinci, kаo i Privredne komore Vojvodine.

Izvor Poljosfera.rs

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*