Ekologija: Saniranje „crnih tačaka“

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine i Ministarstvo zaštite životne sredine zajedno će raditi na saniranju „crnih tačaka“ u ovoj oblasti na severu naše zemlje.

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine i Ministarstvo zaštite životne sredine zajedno će raditi na saniranju „crnih tačaka“ u ovoj oblasti na severu naše zemlje. Posebna pažnja biće posvećena sanaciji deponije u Novom Sadu, regionalnih deponija i deponija u opštinama, kao i problemima upravljanja otpadnim vodama.

Ovo su na sastanku u Novom Sadu dogovorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

„U svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini detektovaćemo ekološke probleme, a zajednički će se finansirati nedostajuća projektna dokumentacija za one projekte koji treba da otklone ekološke crne tačke“, rekao je Igor Mirović.

Mirović: Udaramo na kriminal u ovoj oblasti

Dodao je da će se zajednički raditi na velikim projektima, koji se finansiraju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih budžeta i međunarodnih fondova, kao što je sanacije Velikog bačkog kanala, i drugih projekata. Radiće se i na zakonskom okviru, kao i efikasnijem postupanju nadležnih organa.

„Koordinisaćemo i napore kada je reč o inspekcijskom nadzoru u ovoj oblasti, a poslednjih dana i nedelja u ozbiljnoj meri udaramo na veliki kriminal u ovoj oblasti, na one koje su se drznuli, da čineći teška krivična dela, zagađuju životnu sredinu i uništavaju zdravlje nas i naše dece“, istakao je Mirović.

Zaštita vrednosti

Rečeno je i da će efikasnije sarađivati i zavodi za zaštitu prirode. Cilj je da i državni i pokrajinski zavod, postupajući efikasnije, štite vrednosti u ovoj oblasti, koje imaju državni, pokrajinski karakter, ali i evropski karakter.

„Pitanje zaštite životne sredine jedno je od najvažnijih pitanja u Srbiji i AP Vojvodini. Ministarstvo će učiniti sve da pomogne realizaciju svih ekoloških projekata u Vojvodini, istovremeno sarađujući sa svim institucijama, lokalnim samoupravama, naročito sa Zavodom za zaštitu prirode Vojvodine, Vodama Vojvodine i Vojvodinašumama“, rekao je ministar Trivan.

Izvor: agroklub.rs  Foto: Pokrajinska vlada  Autorka: Aleksandra Kekić

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*