Deset najskupljih vrsta voća u svetu

Jeste li se ikad pitali koje je to najskuplje voće na svetu? Kockaste lubenice, Buda kruške, kraljevske jagode… uverite se sami. Krenimo od poslednjeg mesta.

10. Kruške u obliku Bude – 9 dolara po komadu. Posebno se uzgajaju u Kini.

9. Sekai Ichi jabuke – 21 dolar po komadu. Ime im znači „Broj 1 u svetu“ na japanskom. Sorta dolazi ukrštanjem Red Delicious i Golden Delicious sorti.

8. Dekopon Citrus – 80 dolara pakovanje od šest komada. Nešto između mandarine i narandže, slatkog ukusa. Uzgaja se obično u plastenicima na stalnoj temperaturi.

7. Sembikiya kraljevske jagode – 85 dolara za pakovanje od 12 komada, a svaki je posebno biran i pakovan u kutiju. Sve su istog oblika i veličine.

6. Kockaste lubenice – 800 dolara po komadu. Uzgajaju se u kockastim kalupima, zbog čega dobijaju ovakav oblik.

5. Ananas iz The Lose Gardens of Heligan – 1.600 dolara komad. Ovaj ananas uzgaja se na konjskom đubrivu.

4. Taiyo no Tamago mango – 3.000 dolara za paket od dva komada. Za prodaju ovog manga vrede posebni kriterijumi, kao što su težina, koja mora biti veća od 350 grama, sadržaj šećera koji mora biti visok.

3. Ruby Roman grožđe – 4.000 dolara za grozd. Uzgaja se u Japanu, crvene je boje i veličine ping pong loptice.

2. Densuke lubenica – 6.100 dolara za komad. Ova lubenica ima crnu koru, a sočno i tamno roze meso. Po sebi nema linija, pa zbog toga podseća na crnu kuglu za kuglanje.

1. Yubari dinja – 23.000 dolara za dva komada. Uzgaja se u plastenicima u Hokaidu. Za prodaju mora biti savršeno okrugla i imati glatku koru.

Kako ovo voće izgleda možete pogledati u videu:

Foto: Print Screen / YouTube

Izvor: www.agroklub.rs Autorka Karolina Tušek

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*