Coravin čuva vino od kiseljenja: Natočite vino iz boce bez vađenja čepa!

Reč je o uređaju koji je punjen argonom, gasom koji ispunjava prazan prostor prilikom provlačenja igle kroz čep od plute, a u isto vreme sprečava ulazak kiseonika i time štiti vino od oksidacije.

Greg Lambert, osnivač američke firme Coravin, hteo je da sačua vino od oksidacije i propadanja. Na Coravinu je radio punih 14 godina i proizvod je menjan čak 23 puta. S ovim uređajem možete natočiti čašu vina, a ostatak sačuvati bez straha da će se pokvariti.

Kada je supruga prestala da pije vino, jednostavno sam hteo izliti količinu vina dovoljnu za jednu čašu, a da pritom čep od plute ostavim na mestu„, prisjeća se Lambert početaka. Na kraju, upornost se isplatila, rođen je Coravin.

Uređaj punjen argonom

Coravin radi naizgled nemoguće: omogućava vam da izlijete vino iz boce – bez oštećenja i uklanjanja plute, a čuva ga i od starenja! To je važno, jer, kako i sami znate – jednom otvorena boca vina nakon nekoliko dana značajno promeni ukus.

Reč je o uređaju koji je punjen argonom, gasom koji ispunjava prazan prostor prilikom provlačenja igle kroz čep od plute, a u isto vreme sprečava ulazak kiseonika i time štiti vino od oksidacije. Uz Coravin, boca vina može trajati nekoliko godina nakon što natočite čašu, dve, a što je vino starije, kao što znamo, to je bolje, i upravo je ova filozofija glavni razlog nastanka, a i svrha, Coravina.

Ovaj uređaj koristi se u restoranima širom sveta, a kako se tačno upotrebljava, pogledajte u video prilogu:


Video: Youtube/Coravin

Izvor   Agroklub.rs

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*