Pravilnik: U Registar se upisuju sve parcele, podaci moraju biti tačni

Pravilnik obavezuje poljoprivrednike da u Registar upišu tačne podatke. Obnova registracije, u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Od početka 2019. godine na snazi je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

Pravilniku o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstvapiše da poljoprivredno gazdinstvo koje se upisuje u Registar upisuje sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja poljoprivrednu proizvodnju.

Ukoliko se utvrdi da poljoprivredno gazdinstvo nije upisalo u Registar sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja poljoprivrednu proizvodnju, kao i da poljoprivredno gazdinstvo nije dalo istinite podatke, kao i u priloženoj dokumentaciji, a ti podaci imaju uticaj na ostvarivanje prava na podsticaje, zahtev se odbacuje bez razmatranja.

Obnova registracije od 1. marta do 30. aprila

Obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva u Registru za 2019.godinu vršiće se u periodu od 1. marta do 30. aprila.

U obnovi registracije, Upravi se dostavljaju svi podaci koji su promenjeni u odnosu na stanje u Registru, a obavezno se dostavljaju podaci o:

1) poljoprivrednim kulturama na zemljištu koje se odnose na tekuću godinu;

2) vrsti životinja i broju gazdinstva (HID) na kojima se životinje drže ili uzgajaju;

3) promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup i sl.).

Pri obnovi registracije poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili nepoljoprivrednim aktivnostima ne dostavlja podatke, osim u slučaju kada se to lice istovremeno bavi i poljoprivrednom proizvodnjom.

Ako posle isteka roka za obnovu registracije od 01.3.2019. do 30.4.2019.godine dođe do promene poljoprivredne kulture na zemljištu, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva dužan je da izvrši ispravku ovih podataka do 31. maja tekuće godine.

Ako nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno ovlašćeno lice u poljoprivrednom gazdinstvu posle isteka roka za obnovu registracije, ali ne kasnije od 30. septembra za tekuću godinu, dostavi ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, to zemljište će se upisati u Registar.

Pravilnik o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva

Izvor Poljosfera.rs

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*