Prvi Sajam mladih poljoprivrednika u oktobru

Prvi Sajam mladih poljoprivednika održaće se 5. i 6. oktobra u Master hali Novosadskog sajma. Ujedno će biti održana i konferencija pod nazivom „Mladi privrednik u poljoprivredi“, prvog dana Sajma u 18 sati u Kongresnom centru Mastera.

Organizator je Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), uz podršku Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Okupljanje mladih poljoprivrednika

Mladi poljoprivrednici iz cele Srbije na svojim štandovima promovisaće svoje proizvode i usluge, dok će se na konferenciji predstaviti njihova iskustva.

SUMP poziva sve mlade zainteresovane poljoprivrednike da posete sajam i saznaju na koji način mogu da plasiraju svoje proizvode.

„Cilj ovog događaja je da se skrene pažnja na važnost kupovine domaćih proizvoda mladih poljoprivrednika, kako bi im se omogućilo da ostanu na selu i da žive od svog rada“, kaže Milan Borić, predsednik SUMP-a.

Dodao je da se nada se da će ovakve manifestacije pomoći rastu broja mladih poljoprivrednika, jer kako su i sama istraživanja pokazala, mladi zapošljavaju više ljudi po poljoprivrednom gazdinstvu od proseka, postižu veći standard proizvodnje od proseka, veću produktivnost rada i imaju više obrazovanja.

Izvor:  www.agroklub.rs    Autorka Aleksandra Kekić          Foto: SUMP

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.