IPARD konkurs ove nedelje?

IPARD konkurs namenjen za nabavku traktora i druge mehanizacije biće raspisan ove nedelje, rekao je za Novosti Žarko Radat, direktor Uprave za agrarna plaćanja. Na raspolaganju će biti 8,3 miliona evra iz fondova EU i budžeta Srbije.

Poljoprivrednici koji prođu na Konkursu i kupe traktor ili drugu mehanizaciju, imaće povraćaj oko 60 odsto, bez PDV.

„Poljoprivrednici će moći da nabave samo jedan traktor za vreme trajanja čitavog IPARD programa u periodu od 2014. do 2020. godine, a snaga traktora, čija se nabavka subvencioniše iz tog Fonda, zavisiće od sektora ulaganja i obima proizvodnje“, rekao je Radat.

Šta je potrebno za IPARD?

Bodovanje odlučuje ko prolazi

Dodao je da minimalna vrednost povraćaja novca iznosi 5.000 evra, a maksimalan iznos, za određene investicije ide i do milion evra.

Poljoprivrednici će biti rangirani, na osnovu bodova, koji se dodeljuju za svaku stavku. U slučaju da više njih ima isti broj bodova, prednost će imati oni koji su zahtev podneli ranije.

Drugi konkurs u martu

Drugi konkurs planiran je za mart sledeće godine, a poljoprivrednici će moći da se prijave za novac potreban za nabavku opreme za preradne kapacitete i za marketing. U ove svrhe izdvojeno je 11,7 miliona evra.

Foto: georgec / Flickr

Broj pregleda članka: 3150; Uspešnost članka: 160.5

Prenosi: agroklub.rs    Izvor: Novosti.rs

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*