FUTOŠKI KUPUS “ORIGINAL SRBIJA”

Dvanajst godina promocije i organizovanog nastupa na “Novosadskom sajmu”

Višegodišnji, sajamski nastupi su donosili uspehe za udruženje “Futoški kupus”, a za ovogodišnje rezultate smo pitali zamenika predsednika udruženja Miroljuba Jankovića. Zadovoljstvo, prisustvom na ovoj manifestaciji je neskriveno. Miroljub je zadovoljan rezultatima ali i podrškom svih nivoa vlasti. Ministarstvo je kako kaže pomoglo u pojavljivanju i zakupu sajamskog prostora.

Bilo je razgovora sa strancima ali i ozbiljnih razgovora sa velikim trgovinskim lancem “METRO”. Ovaj veliki trgovački lanac se zaiteresovao za tradicionalne nacionalne proizvode. Ovom prilikom je izrazio želju za ozbiljnu saradnju sa savezom ORIGINAL SRBIJA.

Pre tri godine su proizvođači, proizvoda koji imaju predznak nacionalni, dobili priliku da uz pomoć ministarstva izlažu te proizvode na „Novosadskom sajmu“. To je potstaklo aktiviste udruženja „Futoški kupu“ da formiraju jedan savez koji bi dodatno štitio njihove proivode. Ideja je konkretizovana i formiran je „SAVEZ TRADICIONALNIH PROIZVODA SRBIJE“ sa skraćenim nazivom ORIGINAL SRBIJA.  Sad već druga godina ovako organizovani nastupaju na „sajmu“. Bitno je reći kaže Miroljub da proizvođači promovišu savez „ORIGINAL SRBIJA“ ali da promovišu i samostalno sebe.

Početci su uvek teški, druga godina tek nastupa ali interesovanja postoje. Organizovane su i mlade snage, u vidu „KLUB MLADIH – UDRUŽENJA FUTOŠKI KUPUS“, koje će razviti postojeće ideje ali i stvoriti nove. Miroljub kaže da su mladi vrlo kreativni i da već sad imaju u planu neke novine i najavljuje nov proizvod. Za sad je samo najava a kad dođe vreme svi će biti obavešteni.

Agrobiznis magazin 1

Agrobiznis magazin 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*